Skovtur og picnic

Picnic og picnickurv

Når sommeren og solskinnet frister os udendørs, er det godt at blive mindet om, at en af fornøjelserne ved vores skovture, vandreture, strandture, eller de utallige campingekspeditioner er picnickurven.

Efteråret kan også være i luften med køligere vejr og samtidig begynder farverne på træerne og bladene at ændre sig. Denne tid på året er stadig en fantastisk tid til at tage din familie med på picnic og skabe nogle gode minder, som vil vare hele livet ud.

At pakke en picnickurv med mad til at nyde under åben himmel med venner, veninder, samleverske (såvel som nogle gane alene) kan blive et middel til at sikre et par forrygende timers udendørs liv med meget lidt varsel. Ganske simpelt kan en picnic planlægges i øjeblikket, når vi vågner op til blå himmel og beslutter os for at få fat i nogle færdiglavede sandwich fra det lokale miljø.

Vores picnickurv:

Picnickurv
Kurv til picnic

(Pris: 120 kr.)

Vores picnickurv kommer med enkelthed. Denne kurvede kurv hører hjemme til en klassisk picnic i parken eller en solskinsdag på stranden. Begge lejligheder vil drage fordel for dens robuste pil-træk og en fyldig kurv. Tag dine drikkevarer, madvarer og hvad du endt har bragt med i vores picnickurv.

Picnickurve eller kurve med hank er nærmest en uundværlig ting i så godt som alle hjem. En ganske almindelig flettet indkøbskurv med hank og ganske enkel i sit design, virker usædvanlig god i enhver situation. Kurve med hank har et alsidigt formål. De fine og sirlige kurve kan opbevarer alt fra strikketøj til aviser, æbler og til at gøre nytte ude i skoven. Picnickurve egner sig derfor godt til ture i haven, indkøb eller i husholdningen.

En hank kan være mange ting, og der kan være flere meninger om, hvordan en kurv med hank skal se ud og fremstilles. Hanken er med til at samle kurvens form, og højden har stor betydning for udsenet og hvilket formål kurven egentlig kan anvendes til. I dag er kurve blevet alsidige, hvilket vil sige, at kurve kan benyttes til flere forskellige formål. Derfor er det vigtigt, at du netop finder din kurv til dit eget formål.

Fordelen ved en picnickurv

De laveste og almindelige hanke har et udmærket formål til at blive transporteret rundt til familie arrangementer, picnic osv. En picnickurv har mange derfor mange anvendelsesmuligheder. Hvis det ikke lige er udflugts vejr, kan kurven eksempelvis benyttes til ugeblade, aviser eller flaskeopbevaring i spisekammeret. Kurvene er nemlig meget behagelig og hviler let på underarmen, så hånden kan holde om kurvens kant. Derved kan man netop få kurven tæt ind til kroppen i stedet for, at hænger langs ved hoften. De små kurve har lidt en ulempe ved, at indholdsmæssigt ikke kan være mange genstande i, men den er derimod let og elegant at transportere rundt med.

Rumligheden har betydning

Kurven er også meget funktionel. Den har et rummeligt interiør, der ikke er begrænset af et låg. Du skal blot indsamle alle dine snacks i kurven og komme på farten. Når du kommer til destinationen, giver kurven et let og elegant adgang til alt, hvad du har pakket. I modsætning til andre kurve- eller trækurve er denne kurv ekstraordinær holdbar og kan tåle blæsende omstændigheder, så du behøver ikke bekymre dig om at placere den ude i blæsten.

De naturlige fordele ved vores “indbrud” i naturen afhænger til dels af den placering, som vi har valgt. Eksempelvis vil et besøg ved havet få os til at slappe af og inspirere os, fylde vores lunger med salt, og få os til at drømme langt henimod den storslåede horisonten, imens man nyder sin picnickurv. Et besøg i skoven får os til at indånde den stærke duft af gran fra træerne omkring. Skoven kan være med til at skabe fordybning og en indre ro, mens man lader tankerne sive hen. I skoven er der angiveligt muligheder for at nyde sin medbragte picnickurv i naturen, hvor der er typisk stillet borde samt bænke til rådighed for skovens gæster.

Så snart vi kommer udenfor med vores medbragte picnickurv i naturen, er vi nærmest tvunget til at bruge vores sanser anderledes. I naturen er vores sanser skærpede på de naturlige omgivelser, som står i kontrast til vores stressede hverdag.

Hvad kan man lave på en picnictur?

Picnicture er så sjove og en fantastisk måde at fejre det dejlige vejr på. Selvom mad og drikke i en picnickurv er en vigtig del af enhver picnic, så er aktiviteterne det også. Glem ikke at arrangere nogle sjove til sammen, mens I nyder de fantastiske omgivelser i naturen.
Med lidt planlægning og indsamling af forsyninger kan din picnictur blive en underholdende aktivitet for alle. Det vigtigste er i hvert fald at huske en picnickurv En picnic kan planlægges i godt tid, hvis der skal forberedes en lækker tilføjelse, samtidig med at man skal kunne stole på vejret, vælge et sted, der tilbyder læ, hvis vejret lige pludselig bliver omskiftelig.

Vi har derfor samlet 10 aktiviteter til din næste picnic tur:

Synge sange

Tag en guitar med dig, og hvis du spiller, så spil gerne velkendte sange alle kan være medvirkende til. Hvis du alligevel ikke kan spille guitar eller et andet instrument, så skal du bare bryde ud i sang. Dette vil uden tvivl resultere en vis latter.

Hvis almindelig sang ikke virker, kan du også oprette en afspilningsplayliste på Spotify eller Youtube. Her kan man tilpasse musikken, der matcher dit tema og den stemning picnicen bliver. Sørg for at blande nogle klassikere fra hver af genre.

Tag på fisketur

En fisketur er altid oplagt at tage på. Livet kan være hektisk og forhastet. Derfor kan det at fiske være med til at skabe en afslappende aktiveret. Det at kunne fiske, er med til at sætte familien i fokus, slappe af, nyde en frokost og vigtigst af alt at opbygge et stærkere familiebånd.

Spille brætspil

Brætspil er blevet et velkendt fænomen i danske familier og hos vennerne. Medbring derfor jeres/dit yndlingsbrætspil og få en underholdende picnic. Hvis du er meget konkurrencedygtig, kan du ændre reglerne for at vise, hvor overlegen du i virkeligheden inderligt er.

Ølsmagning og vinsmagning

Hvad er sjovere for voksne ved enhver sammenkomst end at komme til at prøve forskellige drikkevarer kun for voksne? Du kan nemt sætte et lille bord op med forskellige øl- og vinsorter, vær opmærksom på, at du kan ledsage denne smagsoplevelse med flere typer komplementære snacks fra din picnickurv.

Olympiske lege.

Selvom de olympiske lege er for længst overstået, kan man godt genoptage dem på sin picnictur. Fra Æg-på-en-ske løbet til sækkeløb, til vandballons kast og og den klassikske tovtrækning. Du kan selv danne holdende hjemmefra med en holdkaptajn og herefter oprette en lister over de udvalgte picnic-aktiviteter, som de kan deltage i. Sørg gerne for at have en lille præmie til det vindende hold.

Gode råd

Brug af vandballoner i stedet for æg kan faktisk være langt vanskeligere, fordi det er mere udfordrende at at afbalancere end et æg. Bare husk at rydde op efter dig selv. Efterlad ikke fragmenter af balloner, som kan skade dyrelivet. Husk altid at medbringe nogle udendørs tin til at lege eller spille med, mens du er på din picnic. Det kan eksempelvis være: Volleyball, fodbold, frisbee eller endda en drage, der kan give timevis af underholdning. Arranger gerne et spil volleyball eller fodbold.

Kongespillet

Medbring gerne kongespillet udover din picnickurv. Det populære og familiære kongespil er en klassisk aktivitet, når det gælder picnic. Spillet er en aktivitet for alle aldre og det nemt at medbringe til din picnic uanset om, det er på stranden, i skoven, eller i parken. Kongespillet skal bruge lidt plads (ca. 5 x 8 meter), så husk lige at opstille spillet inden nogen optager pladsen.

Udforsk nye steder både: Sommer og vinter

Hvis du ønsker at lære et nyt område eller bare kende din bys omgivelser bedre, så er så er picnic en oplagt mulighed til dette. Du finder måske sammen med dine venner eller familie et nyt sted til picnic, motion eller afslapning. Med din telefon ude af vejen, er der meget at sætte pris på fra lyden af rindende vand og fugle, der kvidrer til følelsen af solskin på din hud. Så tag en tur gennem naturen og nyd et afbræk med en perfekt picnickurv.

Husk, at offentlige parker er ikke de eneste steder til picnic. Du kan altid undersøge om der er, skove, floder eller søer, strande og vandrestier tilegnet til picnics. For ideer til picnic-steder kan du altid undersøge dit lokale turistbureau.

Eksempelvis kan du gennem et turistbureau leje en kano eller kajak, hvilket er en sjov aktivitet for hele familien at deltage i. Brug kanoen/kajakken til at udforske en lokal sø eller flod, eller gør den til en del af en campingtur. Sørg dog for at følge alle sikkerhedsforanstaltninger, og at alle familiemedlemmer samt venner bære en redningsvest. Andre vandsports aktiviteter for vennerne og familien inkluderer river rafting, svømning, fiskeri og sejlsport. Hertil er det altid en god ide at medbringe en picnickurv.

Familie og venner kan altid nyde udendørs aktiviteter, selv om vinteren. Kig efter vintersports parker, hvor blandet andet: kælkning, skiløb, skøjteløb er tilgængelige, eller find den indre ro i skoven og udnyt den til juledekorationen. Afslut gerne din eftermiddags tur udendørs med et krus varm chokolade fra din medbragte picnickurv.

Kunst

Hvis sport eller generelt fysiske aktiviteter ikke er lige dig, så prøv at komme sammen til udfoldelserne i kunsten samt håndværket på din næste picnic. Ingen behøver at være professionelle, når man samles omkring kunsten. Nogle ideer kan inkluderer farveblyanter eller pensler/Malling til at skitsere det omgivende miljø eller farvelægge de afslappende farvebøger. I den kreative aktivitet kan man også inddrage billeder. Her kan man prøve at tage fotos enten på telefonen eller et Polaroid-kamera for at lave mindeværdige minder og dele dem online.

Sækkeløb

Køb gerne et par sække. Du kan finde dem, der er velegnet til sækkeløb hos os. Sækkene kan også bruges som julegavesæk eller til andet opbevaring. Deltagerne inddeles i to hold, og fordelingen må gerne være alder basseret således, at der er lige mange børn på hvert hold. De forreste “løbere” får udleveret sækken, hvoraf de med en sæk omkring benene og selve underkroppen skal i bedste forsøg at komme hurtigst ud og hjem igen. Efter at den første deltager har været igennem afleveres sækken videre til den næste person.

Køb sækkene her

I varmere vejr kan spendere dine nattetimer sammen med din familie eller venner under stjernerne. Medbring et tæppe, et teleskop, en picnickurv, en lommelygte og en guidebog til stjernerne. Find fælles konstellationer under den åbne himmel, og diskuter gerne den store verden uden for den, vi lever i.

Uanset om det er efterårsferie, påskeferie eller sommerferien i juli, kan en picnictur være en sjov måde at hjælpe med at bringe alle vennerne og familien tættere på hinanden.

Huskeliste:

En af grundende til, at picnic er sjovt, er at du kan planlægge det impulsivt, og være hurtig væk fra trængslerne, men det gør det også svært. Man kan ikke altid lige være i stand til at springe ind i huset for at få proptrækkeren, når du har behov for at åbne en flaske vin eller kniven til at skære den osteskive, du lige kunne tænke dig. Men hvis du er organiseret og har en tjekliste, vil din picnic være en dejlig ændring af landskabet fra din spisestue eller din baggård/baghave. Her er en liste til dig, der ikke lige husker tingene:

Picnickurv

At vove sig ud i det store udendørs med en picnickurv er en af ​​sommerens store glæder. Derfor er en picnic også en essentielt del af at være på udflugt. Med en kurv kan du nemt pakke alle dine madvarer sammen og efterfølgende fordele det rundt, når du er ankommet til din destination. En Picnickurv er derfor let og behagelig at have med på ture rundt i landet, og kan anvendes til flere formål.
Solcreme
Picnic udendørs er en oplagt og fantastisk mulighed for at nyde varme briser og det solrige vejr, men alt det kan også påvirke din hud. Gør din picnic fuld af gode oplevelser samt minder og ikke mindet om en solskoldning, ved at pakke solcreme. Du kan altid nyde din picnickurv under under en parasol eller træ, hvilket er med til at reducere påvirkningen af UV-stråler.

Tæppe

Det er let at vælge destinationer, der har borde og bænke til rådighed, men på en smuk dag kan siddepladser være begrænsede. Glem derfor ikke at medbringe et tæppe i din picnickurv til både siddepladser og ti det grønne græs. Sørg for at have plads nok til alle. Tommelfingerreglen er at have cirka en kvadratmeter tæppe-plads pr. person, hvilket giver den optimale til udbrede et stort måltid.

Førstehjælp

Uanset om din picnic inkluderer en vandrertur i skoven eller bare en dag i den lokale park, så er førstehjælpskassen nærmest en nødvendighed. Grundlæggende forsyninger som plaster, bandager, vådservietter m.m. kan holde en begivenhedsrig dag sjov i stedet for ubehagelig.

Skraldepose

Man behøver ikke at være spejder for at følge reglen om at forlade sit picnicsted: “Renere end man fandt det”. Læg en skraldepose i din picnickurv, så hver skraldepose kommer til en skraldespand eller hjem til dig. Papirsposer kan også fungerer som skraldeposer, i tilfældet af mangel på netop en skraldepose. Husk altid at rydde op efter dig, således at dyr og natur ikke tager skade af affaldet.

Kniv

En lille kniv kan være et af de mest alsidige værktøjer i en picnickurv, der kan bruges til at sprede smørret på brødet eller lirke en flaske vin op, hvis man har glemt at pakke en proptrækker. Oveni kan man anvende den lille kniv til at skære frugt eller udskære brødet på din picnic destination i stedet for derhjemme. Det kan være med til at holde brødet frisk i den stigende varme i solen. Nogle bestik-producenter laver knive egnet til picnic og udendørs aktiviteter. Dem kan du med sikkerhed finde hos den lokale isenkræmmer.

Underholdning

Planlæg nogle sjove aktiviteter i forvejen med deltagerne til din picnic. Medbring noget man kan lave. Aktiviteterne kan variere efter, hvem du lige præcis er sammen med. Derfor har vi beskrevet 10 aktiviteter man kan lave på sin picnictur. Dem kan du læse længere oppe i teksten. I den nedenstående tekst kan du få inspiration til din næste picnictur, således at den bliver en mindeværdig og uforglemmelig dag.

Drikkevarer

Selvfølgelig er ingen picnicmenu komplet uden drikkevarer til at skylle maden ned med, så det vil være nærmest usandsynligt, at du vil glemme sodavand, øl, mousserende vin og andet. Prøv alligevel at pakke individuelle drikkebeholdere, så du ikke behøver at medringe store flasker og kopper. Her kan det anbefales at medtage sodavandsdåser, øldåser m.m. Idet de er let transportable til en picnic-udflugt.
Husk også termokanden: Vi elsker vores termokander, og bruger den flittigt efter et måltid. Her kan medbringes både te, kaffe varm kakao og meget andet. Hvis du tager din termokande med, så glem ikke at pakke nogle kopper. Her kan det være nødvendigt at medbringe en isoleret kop i hvert fald om vinteren.

Pak nemt

Din picnictur behøver ikke at være kompliceret. Man skal bare planlægge det. Du kan prøve at lave et måltid med dine yndlings snacks. De fleste snacks er fingermad, og hvis du indsamler en masse af dem, kan det i sidste ende give en sjov og anderledes picnic. Frugt, ost, tørret frugt, myslibar, færdigskårne grøntsager med dip og kiks er alt sammen gode madvarer til en fantastisk picnic, som kan relativ pakkes indenfor få minutter. En god tommelfingerregel for en nem picnictur er at holde det simpelt. Dermed bliver det også en overskuelig proces at holde en udflugt.

Organiser din picnickurv

Man behøver ikke at gå på “opdagelse” eller “efterforskning i sin picnickurv. Organiser gerne tingene, stabel madvarerne i den rækkefølge du ønsker at servere dem. Begynd med det du ønsker at servere sidst dette kan eksempelvis være desserten, herefter hovedretten og så fingermadder. Husk at tilføje køleelementer så din mad altid vil blive opbevaret kølig frem for varmt.

Et ekstra tip

Glem ikke at tjekke vejret, før du planlægger din næste picnictur. Hvis der skulle forekomme vind eller regn ifølge vejrprognosen, så er det en god ide at planlægge i overensstemmelse hermed eller flytte udflugten for at undgå et voldsomt vejr. (Husk altid at rydde op efter dig.)

Picnic-historien

At planlægge en picnic er mere end bare slæbe den mad, som du allerede har tilberedt hjemmefra ud i naturen. En god picnic er basseret på et par enkelte faktorer: Vejret (naturligvis), den lette betjening, og selvfølgelig indstillingen. En picnic skal i vore dage være nem og lige til. Alligevel lever vi i en æra med “kvalitets picnic”. I betragtningen af 1970´erne og 1980´erne, hvor man tog et par klassiske sandwichs fra et lokalt supermarked eller smurte dem hjemmefra og drog ud i søndags vejret. Dette passede fint til et udendørs måltid mad.

I denne periode skal vi være lidt mere strategiske omkring, hvordan vi planlægger en picnic under en pandemi, men de fleste af de grundlæggende ting angående én, forbliver uændret.

Lad os starte med at se tilbage – på fortiden inden for picnic.

Skovture og udflugter kom af de overdådige udendørs fester, der var traditioner for de velhavende. Der er ikke et specifikt årstal eller en periode, men en lignede tendens gennem historien. De Middelalderlige jagtfester, renæssancen og de victorianske havefester er alle forstadier til den måske lidt mere ydmyge picnictur i det 21. århundrede. Dette var ikke kun en udendørs europæisk tradition. Lignende udendørs fester fandt sted i Persien, Kina og andre ikke-vestlige geografiske steder.

Den første picnic

De første picnics, der for alvor fandt sted, var selvfølgelig i England. Middelalderen havde sat sit præg med de mange jagtfester, hvor middelalderske retter: Bagværk, skinker, bagt kød m.m. fandt plads på menuen. Den forblev stort set det samme, selvom de blev justeret efter hustandens indkomst, indtil den victorianske æra, hvor det var uden tvivl den mest raffinerede ære i picnic-historien. Det nittende århundreds malere (Monet, Renoir Cezanne) var strålende eksempler på, hvor stor opbakningen egentlig var til en udendørs picnic.

Picnic under Den franske revolution 

Samtidig gjorde franskmændene sit for picnic. Den franske revolution ændrede alt. Dette var et klasseopgør mod aristokratiet (adelen). Af frygt for deres liv flygtede de fleste aristokratiske picnic-tilhængere (Det var jo de rige, der holdt mest picnic) til udlandet. Nogle tog til Østrig, andre til Preussen og endda Amerika; men flertallet kom frem til Storbritannien. De bosatte sig primært i hovedstaden, London og manglede ofte penge; men de gjorde deres bedste for at opretholde samt bevare den gamle livsstil – og introducerede dermed deres form for picnic i England. Dette førte til en større udvikling indenfor picnic. Udflugterne i hovedstaden blev mindre raffineret og mere hæsblæsende. Her skulle man overgå hinanden i luksus og udgifter. Efter middagen var der sang, dans og spil; men hoved-underholdningen var altid et stykke skuespil.

Picnic i 1800-tallet 

Ændringen i forstanden til at spise udenfor var mærkbar i 1860´erne. Det improviserede blev nærmest en sport indenfor picnic-området, hvor flere engelske familier drog ud hver søndag med deres improviserede picnic-kurv for at nyde det sommerlige vejr. Netop Søndag var for mange engelske såvel danske familier i perioden den eneste fridag på ugen. Derfor drog flere mennesker ud i naturen for at opleve den. Du kan altid tænke på Tvioli I København, som åbnede i 1840´erne. Her drog mange danskere til for at nyde et afbræk i hverdagen typisk om søndagen.

Først i begyndelsen af det 20. århundrede

blev picnic for alvor populært. Især i England gjorde udviklingen af nye transportformer (tog, cykel og biler) og acceleration af sociale ændringer i landskabet gjorde picnic tilgængeligt for en langt større andel af befolkningen end tideligere. Inden længe var dens popularitet vokset i en sådan grad, at specialiserede picnickurve blev produceret til massemarkedet og indholdet blev mere standardiseret.

Picnics vil uden tvivl fortsætte med at udvikle sig i fremtiden. Her kan det globale marked være en faktor, hvor nye idéer og informationer krydser landegrænserne nærmest hver eneste dag. Den næste gode revolutionerende ide indenfor picnic kan faktisk blive opfundet i morgen. På samme måde vil skiftende handelsmønstre næsten helt sikkert ændre de fødevarer vi har i vores hænder. Men uanset hvad der sker, er en ting sikker: Så længe der er venner, som du kan dele din picnic oplevelse med, vil din picnicfrokost altid være en behagelig tur.

Hvor kommer ordret Picnic fra?

Ifølge Den Danske Ordbog på ordnet.dk kommer picnic via det engelske, der så har sin oprindelse i fransk: “Piquenique”. Oprindelsen er dog uvist og man kan derfor ikke enstydigt fastslå, hvor ordet “picnic” egentlig kommer fra. (Picnickurv, picnickurv, picnickurv, picnickurv, picnickurv, picnickurv)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *