Viser alle 6 resultater

-14%
Original price was: kr. 349,00.Current price is: kr. 299,00. Inkl. moms
-20%
Original price was: kr. 249,00.Current price is: kr. 199,00. Inkl. moms
-16%
Original price was: kr. 299,00.Current price is: kr. 250,00. Inkl. moms

Foderbræt

Foderbræt: Med omkring 400 fuglearter, som flyver rundt i Danmark, er det ganske forståeligt, at man ønsker at tiltrække nogle fugle til haven, og et foderbræt af fin kvalitet kan være det allerførste skridt til at opnår flere fugle i haven. Kurven.dk har samlet et udvalg, som varierer i priserne, ud fra hvilken størrelse man ønsker til sin have, altan eller terrasse. Et godt foderbræt til fugle skal være lige til at sætte op, nemt at rengøre og vigtigst af alt, være et sikkert og trygt sted for fuglene. Når der skal spises foder.

De kolde vintermåneder er, når det er allermest sværest at finde føde, og fuglene ville have størst gavn af foderbræt. Eller et foderhus med en regelmæssig fødeforsyning. Et godt råd ville være at forsyne fuglene med fedtrig foder, hvilket hjælper dem bevare deres fedtreserver i løbet af de kolde vintermånder. Derimod er proteinrig-frø som sorte solsikkefrø mere gavnlige til fuglene i de varme somre måneder.

Stilen og størrelsen på et foderbræt eller foderhus, du køber, afhænger af de fugle, man håber at tiltrække. For eksempel foretrækker solsorte, sjapper og stær et større foderbræt, hvor der er plads til en god vingebrede. Andre designs kan have nogle lavere eller justbare tage for at afskrække større fugle som eksempelvis duer, rovfugle, skader og krager, mens de tillader mindre fugle at besøge brættet.

Hvad er et foderbræt?

Når man har en have, terrasse eller altan, er det altid en god idé at tiltrække fugle for at skabe et smukt, roligt miljø i dine omgivelser. Derfor kan det være en god hensigt at anskaffe sig et foderbræt til fugle. Fordi det er med til at fange fuglenes opmærksomhed, hvilket hjælper på en bedre tilknytning til netop din have. Samtidig har man også et unikt design, der har en sammenhængskraft mellem naturen og brættet. Det kan virkelig være appellerende til haven, når man har en rød tråd mellem naturen og bl.a. sit havepynt.   

  • Spørgsmålet er dog: Hvad er et foderbræt?

Et foderbræt til fugle er i bund og grund et sted, hvor fuglene kan samles omkring et bræt, som enten hænger i et træ, står på en fod eller ved vinduet. På brættet kan fuglene finde føde, hvilket kan være besværligt især i de kolde vintermåneder, hvor føden typisk ikke findes i eller på jorden. Det er vigtigt at sikre, at man holder fuglene sunde og ernærede. Et bræt til fugle er derfor ekstremt nyttigt, og det kan virkelig gøre en forskel. Tilbehøret til et bræt, er at man kan anskaffe sig forskellige foderautomater, frø og andet udstyr, som gør det ekstra behageligt for fuglene i din have. I sidste ende gør det bedre for dine fugle at nyde foderet, og kvaliteten er helt sikker ekstraordinær. 

Hvad lokker fugle til et nyt foderbræt? 

Til at begynde med tilbyder foderbræt til fugle et sted, hvor de kan opholde sig og nyde deres mad. Hængende foderautomater kan nemlig gøre det besværligt for fuglene i haven at spise fra og være flere om. Et fuglebræt til små fugle og selvfølgelig store fugle lokker dem nemlig gerne til haven. En fugl vil være i stand til at forblive næret og hydreret, takket være et bræt, hvor det specifikke foder for sæsonen er. Samtidig har vores foderbrætter en meget velkendt og genkendelig stil, hvilket fuglene sikkert vil være opmærksomme på. Det lokker dem til et nyt foderbræt. Uanset om det er et lille foderbræt til små fugle, et mellemstørrelse foderbræt eller det store foderbræt. Vil fuglene hurtigt være opmærksomme på foderet  og det identificerer de oftest hurtigt som et sikkert sted. Her opfatter fuglene, at de kan hvile sig og få adgang til den nærring som de netop har brug for. Når fulgene i perioder under vinteren har behov for føde, så kan et bræt være yderst effekt og tillokkende. 

Tips og tricks til, hvordan man får flere fugle i haven. 

Kurven.dk har oplistet nogle punkter og tricks, som vil lokke fuglene til din have. De nævnte punkter er guidelines, hvilket betyder, at det ikke er udfaldsgivende, at der kommer flere fugle i haven, men vil sikkert lokke fugle til et nyt foderbræt. Tag gerne imod rådene og anvend dem i haven, terrassen eller på altanen. 

  • Ideelt set bør bed bedste foderbræt eller foderhus være nemt at installere og bruge. Vores foderbrætter kan nemt anvendes i haven, på altanen eller terrassen. Dette er dog afhængigt af størrelsen. Det første råd er derfor: Anskaf gerne et foderbræt, som passer netop til dine behov og udearealer. 
  • Placer gerne brættet, så de ønskede fuglearter kan få øje på det uden problemer. Det kan anbefales, at man placerer produktet tæt på et buskads, træ, hæk eller lignede omgivelser, hvor fuglene kan føle sig trygt og sikre, imens de spiser fuglefoderet.  Undgå gerne støjgener da dette kan skræmme flere af fuglene væk fra brættet. 
  • Rengør ofte brættet for fuglene, fordi renlighed tiltrækker flere fugle, men samtidig sikre, at dit fuglefoder ikke bliver muggent eller for gammelt. 
  • I vintermånderne kan der forekomme meget sne. Ryd muligvis et mindre område under brættet. Hvor det overskydende fuglefoder kan falde ned, så andre fuglearter kan have gavn af det nedfaldene foder. 
  • Når temperaturen begynder at stige, behøver man ikke længere at fodre så aktivt som man har gjort i vintermånederne. Derfor kan man med fordel trappe det ned. 

Et billigt foderbræt kan også være godt

Som du kan læse, så kan det være en god idé at anskaffe sig et foderbræt til fugle. Hvis man ønsker sig flere i haven. Samtidig kan du berige din have med endnu mere aktivitet. Yderligere, så er det en fantastisk måde at holde havens fugle nærede og hydrerede. Sørg for at købe et holdbart, pålideligt og højkvalitets foderbræt. Idet dét ville være en god investering i haven. Dette gælder også for fuglene i det lange løb.

Et billig foderbræt kan sagtens anvendes til haven, terrassen, eller altanen. Opsummeret  har Kurven.dk samlet et sortiment ovenfor, hvor prisklasserne er forskellige. Det vigtige for os er, at den håndværksmæssige kvalitet hænger sammen med den lave pris. Sortimentet afspejler et håndværk, som ikke kun er en fryd for øjet, men også for naturen.