Hvor længe må vasketøj ligge i vasketøjskurven?

hvor længe må vasketøj ligge i vasketøjskurven? – Vi kan alle sammen nikke genkendende til problematikken, hvor længe må vasketøj ligge i vasketøjskurven? Det kan enkelte gange ske, at man efterlader eller glemmer sit snavset eller vasketøjet i kurven. Ofte opdager man det hurtigt, men går der er nogle timer eller faktisk dage, så skal man tage stilling til om, at det skal vaskes igen eller om det er “lufttørret” i vasketøjskurven. Ønsket er jo, at man undgår mulige fugtskader i vasketøjskurven eller, at man undgår den fugtige lugt i tøjet. Samtidig vil man jo også gerne undgå spild af vand og strøm, hvis vaskemaskinen på ny skal tage en omgang.

I denne artikel undersøges, hvor længe mp vasketøj ligge i vasketøjskurven? Før at man selvfølgelig skal vaske på ny. Svaret på dette og meget mere kan du læse i næste afsnit.

Vasketøjspose rund, Vasketøjspose med lukning, vasketøjspose i stof.
Brug en vasketøjspose, når det kommer til opbevaring af vasketøjet. Med en vasketøjspose har man nemmere styr på at får vasket sit tøj eller opbevaret det.
 

Hvor længe kan de ny vasket tøj ligge i vasketøjskurven?

Hvis fugtigt tøj eller sengetøj netop har opholdt sig i vasketøjskurven i længere tid end 10-12 timer anbefales det, at man vasket tøjet igen. Hvis det er over de omtalte 12 timer, så skal vasketøjet helt sikkert vaskes igen. Dette skyldes at bakterier kan begynde at danne sig på dit nyvasket sengetøj eller tøj. Hermed vil resultatet blive, at vasketøjet begynder at lugte en smule fælt. For at bakterierne og lugten skal forsvinde er man nødsaget til at vaske sit vasketøj igen.

Ifølge den britiske nyhedsavis Daily Mail gælder en “nyvaskning” også, hvis der forekommer en stikkende lugt af fugt fra tøjet. Det er nemlig en rigtig god indikation på, at vasketøjet skal have en ny tur i vaskemaskinen. Daily Mail nævner også at, hvis man benytter sig af: “Uparfumeret eller økologisk sæbe til at rense dit vasketøj, er det nemmere at opdage den stærke lugt”. Hermed er det væsentligt nemmere at komme den fugtige lugt til livs, når man anvender økologisk eller parfumefri sæbe.

Sådan beslutter man, hvornår ens vasketøj skal vaskes igen

Hvis ens våde vasketøj har været omkring 10-12 timer i kurven til vasketøjet eller vasketøjsposen, så kan man allerførst foretage en lugtetest af vasketøjet. Hvis der forekommer en tydelig lugt fra vasketøjet, så skal det gerne have en tur i vaskemaskinen igen. Lugter vasketøjet ikke, så kan du i første omgang placerer det på et tørrestativ eller putte det i en tørretumbler. Efterfølgende kan man foretage en ny test af det tørret tøj. Husk, at man skal være opmærksom på pletter. Er der pletter på ens vasketøj af hvid, gul eller grå tekstur, så skal det straks vaskes igen.

Tips til at huske ens vasketøj – hvor længe må vasketøj ligge i vasketøjskurven?

Oftest glemmer man, det gør alle mennesker. Alligevel er det sjældent, at man glemmer sit vasketøj. Men hvis man har en tendens til at glemme sit vasketøj ugentligt, så har kurven.dk samlet en kort guide eller en række gode råd til, hvordan man skal huske ens vasketøj. Listen er følgende:

  • Indstil gerne en timer på din telefon, når du eksempelvis sætter vaskemaskinen i gang.
  • Du kan faktisk også, hvis man har en lidt moderne vaskemaskine sætte en timer på den, når vasketøjet er færdigt.
  • Lav en huskeseddel eller påbegynd en vane, hvor du direkte tager vasketøjet ud af vaskemaskinen, når den første biplyd forekommer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *