Picnic mad

mad til picnic
picnic mad: bliv klar til din næste skovtur med den lille guide.

Picnic mad: Når foråret nærmer sig vælger oftest mange at tage en tur i ud i det danske landskabe som skoven, til stranden, eller bare  for at se de nærmeste seværdigheder. Til sådanne oplevelsesture kan det være en god ide at medbringe noget at spise.

Det kan nogle gange være lidt svært og uoverskueligt at planlægge en picnic for: Hvilken slags mad skal man medbringe, hvordan bliver vejret, hvad skal man huske og meget mere. Derfor har Kurven.dk lavet en lille guide til dig, som netop skal planlægge en picnictur i Danmark. Vi har hertil udformet en overskuelig huskeliste, så du nemt kan koncentrere dig om selve madlavningen til picnicturen. 

Picnicturen

En picnic foregår oftest uden for i forår/sommer månederne, men picnic kan sagtens forekomme i vinterhalvåret. Det handler bare om den rigtige påklædning, hvilket også gælder i om sommeren. Når man holder en Picnic, foregår den typisk omkring frokosttiden. Den kan blandt andet nydes i fællesskab med den nærmeste omgangskreds af familie/venner. Her sidder man gerne tæt sammen på et tæppe i de smukke udendørs omgivelser. Her har man bl.a. dækket op med den klassiske hvid og rød ternet dug, hvortil der er dækket op med bestik.

Når man skal holde picnic kan placering af den foregå flere steder. Det vigtigste er, at jorden er tør – ikke fugtig, hvilket kan være irriterende. Du kan også  placere fint din picnic i din egen have, baggården, eller på diverse fællesarealer lige i nærheden. Dette er faktisk forholdsvis enkelt, for man er faktisk tættere på sit eget køkken. Derfor kan nærliggende placering have sine egne fordele, især hvis man skal servere lune retter til picnic. 

Planlæg din picnic mad

Når man planlægger sin egen picnic, er det typiske nemlig frem for alt at vælge selve maden, som skal serveres og spises. En vigtig tommelfingerregl er at maden skal kunne transporteres, hvilket betyder at maden skal kunne klare en transporttur. Samtidig skal man huske på, at det besværlige er, at varm mad ikke altid lige er nemt at håndtere, når man skal langt. Din varme mad kan nemlig blive kold hurtigt, hvis man skal længere væk fra sin bopæl. 

Dette skyldes at, hvis man er ude på en længere køretur, så er man nødt til at tænke i bakterieudvikling – mad der tideligere har været varmet op, og efterfølgende forbliver lunken, kan resultere i sygdom. Dette fungerer derfor ikke. Vil du alligevel gerne have muligheden for at servere varmt mad til din picnic, så kan man eksempelvis medbringe en gril eller en primus til lejligheden. Madlavningen på stedet medvirker nemlig til at mindske bakterieudvikling, og dermed kan man undgå  eksempelvis sygdom.  

Huskeliste til picnic mad

Når man skal finde ud af, hvor meget mad man skal medbringe til en picnic-begivenhed, så kan det være en god idé at tænke i de matematiske baner. Dermed undgår man at medbringe for meget mad og blandt andet også madspild. Beregn gerne 600-800 gram pr. person, der deltager i din picnic. Dette gælder for alle serveringer som: forret, hovedret og dessert – dog undtagen drikkevarer.  Du må gerne beregne ekstra gram afhængig af tidspunktet og eksempelvis i forhold til alderen på deltagerne, hvis der både kommer børn og voksne. 

Huskelisten:

 • Et stort tæppe og eksempelvis et stykke plastik underlag, hvis det har regnet. 
 • Medbring gerne borde og stole, hvis der er mange deltagere, eller hvis der ikke er offentlige siddepladser. 
 • En dug – dette kendetegner altid en ægte picnic!
 • Tag gerne tallerkner, glas og krus med.
 • Spisebestik og medbring altid ekstra bestik. Dette er i hvert fald irriterende at mangle, hvis man er i skoven eller på stranden. 
 • Medbring krydderier, hvis du skal grille – ellers salt og peber. 
 • En oplukker og en proptrækker.
 • Affaldsposer til dit affald.
 • Skal du grille? så medbring grill, grillkul, tændstikker, eventuelt en grillstarter. 
 • Undgå at blive solskoldet. Medbring derfor kasket, parasol, solcreme. 
 • Regner det? Så tag paraply, regnjakke, tæppe og plastikunderlag med. 
 • Mad og drikke selvfølgelig.
 • Skal dine drikkevare være kolde? Medbring køleelementer. 
 • Spil og bold til udendørsaktiviteter.
 • Musik, tag gerne en lille højttaler med. 
 • En picnickurv
 • picnic mad
 • Trækvogn til at transportere alt det ovennævnte, hvis du skal længere væk. 

Pakning til picnic

Medbring en flettet kurv. Dette kan i hvert fald biddrage til den rette picnic-stemning. Vores picnickurv er specialdesignet til netop picnic. Kurven har dermed kapaciteten til at kunne indeholde både mad og drikkevarer. Du undgår derfor at skulle transportere flere af dine ting af gangen. Denne kurv er udført i flettet mørk pil, der er flettet groft, hvilket giver en tydelig stabilitet samt holdbarhed. 

 • Du finder vores picnickurv her

Når man skal pakke sine ting i picnickurven, kan det være lidt uoverskueligt. Derfor har vi skrevet nogle gåde råd til dig, når du skal pakke til en picnictur og picnic mad.

Generelt gælder det, at smørbrødspapir er gode til mad, der er “tørt”, mens pvc-film egner sig bedst til noget, der falder fra hinanden, altså boller eller sandwichens. Alufolie kan være for naturens side svært at nedbryde. Derfor må du gerne undgå at medbringe det til din picnic. Anvend derfor alufolie til det, som ikke kan erstattes af andre produkter, når du pakker til din egen picnic. Undgå derfor gerne alufolie, eller i så fald medbring en affaldspose, så du er sikker på, at du har sorteret det. 

Småbeholdere kan nemt bruges til en picnic. Bøtter, som tideligere har været anvendt til andre formål, kan også anvendes til din picnic. Ellers så kan det være en god ide at indkøbe et par robuste bøtter, der kan tåle vind og vejr. Bøtterne skal gerne kunne lukkes helt, således at det ikke ødelægger din picnic mad direkte. 

Husk at pakke de våde varer(eksempelvis agurker) hver for sig. Salat har det nemlig bedst med at blive hakket og pakket til sidst. Du undgår hermed at ødelægge din salat, når du pakker det til allersidst. 

Opskrifter til picnic

Vi er i gang med at udarbejde opskrifter til din picnic. Derfor kommer der til at gå noget tid inden, at du kan læse og lave de fantastiske opskrifter til din picnic mad. 

Opskrifterne kommer til at bestå af: forret, hovedret og dessert. Dermed har du alt, hvad du skal bruge til din picnic.

picnic mad. 

picnic mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *